فریمورک فلاتر

فریمورک فلاتر (Flutter) چیست؟ + مزایا و ویژگی ها

فهرست مطالب

فریمورک فلاتر عبارت است از چارچوبی برای توسعه برنامه‌های تلفن همراه. این فریمورک توسط گوگل ایجاد و توسعه پیدا کرده است و این امکان را برای توسعه دهندگان فراهم می‌آورد تا به ایجاد برنامه‌هایی با کیفیت بالا بپردازند. این فریمورک با استفاده از زبان برنامه نویسی دارت به ارائه طیف گسترده‌ای از ابزار در راستای سهولت در توسعه برنامه‌ها می‌پردازد.

فریمورک Flutter توسط گوگل توسعه پیدا کرد و اثر به سزایی بر توسعه اپلیکیشن‌های موبایل گذاشت و ایجاد برنامه‌هایی باکیفیت بالا را برای اندروید و iOS را آسان ساخت. این فریمورک به مرور زمان رشد پیدا کرد محبوبیت زیادی را به دست آورد.

معماری فریمورک Flutter

فلاتر به عنوان یک فریمورک منبع باز و رایگان به حساب می‌آید که این امکان را برای توسعه دهندگان فراهم می‌کند تا برنامه‌های کارا ایجاد نمایند. در اینجا به توضیح درباره معماری این فریمورک می‌پردازیم.

  • بهره گیری از زبان برنامه نویسی دارت: فلاتر از زبان برنامه نویسی دارت استفاده می‌کند. این زبان توسط گوگل توسعه پیدا کرده است و یک زبان شیء گرا به حساب می‌آید که دارای قابلیت‌های زیادی می‌باشد.
  • لایه‌های فلاتر: این فریمورک به شکل لایه‌ای طراحی شده است که این لایه‌ها به این صورت هستند.
  1. لایه Framework: این لایه حاوی مجموعه‌ای از ابزار و کتابخانه‌ها است که از آن برای توسعه رابط کاربری استفاده می‌شود.
  2. لایه Engine: این لایه به زبان سی پلاس پلاس است و وظیفهٔ رندرینگ و نمایش گرافیک‌ها را برعهده دارد.
  3. لایه Embedder: ترکیب کدها با سیستم عامل نیتو را برعهده دارد. هر سیستم عامل Embedder مخصوص خود را دارد که کار آن برقراری ارتباط میان کدهای بومی و فلاتر است.
  • سیستم Hot Reload: فراهم کردن امکان اجرا تغییرات بر روی کدها و مشاهده آن‌ها در دستگاه‌ها بدون نیاز به راه اندازی مجدد برنامه.
  • بهره گیری از استانداردهای Material Design و Cupertino: این امر موجب می‌شود تا برنامه‌هایی سازگار با هر دو سیستم عامل ایجاد شود

ویژگی‌های فریمورک فلاتر

این فریمورک دارای طیف گسترده‌ای از ویژگی‌ها است که آن را به انتخابی محبوب و قدرتمند میان افراد تبدیل می‌کند که برای مثال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. ارائه امکان ایجاد تغییرات گسترده در کدها و مشاهده آن‌ها بدون راه اندازی مجدد.
  2. استفاده از معماری مبتنی بر ویجت که ساخت رابط‌های کاربری و تعاملی را آسان می‌سازد.
  3. دسترسی به ویژگی‌های بومی.
  4. استفاده از ویجت‌های پیش ساخته در موارد مختلف.
  5. و…

مزایای استفاده از فلاتر

استفاده از این فریمورک مزایای زیادی را برای توسعه دهندگان فراهم می‌آورد. برخی از این موارد به شرح زیر هستند.

  1. این فریمورک با فراهم آوردن امکان ایجاد تغییر در کدها مسیر توسعه را سرعت می‌بخشد.
  2. شما می‌توانید با نوشتن یک باره کدها از آن‌ها در پلتفرم‌های مختلف استفاده نمایید.
  3. ارائه طیف گسترده‌ای از ابزارها که این امکان را برای شما فراهم می‌آورد تا بتوانید رابط‌های کاربری زیبایی را ایجاد کنید.
  4. داشتن مجموعه‌ای از آموزش‌ها و نرم افزارهای منبع باز که کار را برای توسعه دهنگان آسان می‌سازد.

آغاز کار با فلاتر

در راستای آغاز کار با این فریمورک بایستی مراحلی را طی کنید. مثلاً باید محیط توسعه را در فلاتر تنظیم نمایید. برای این کار بایستی Flutter SDK را دانلود و نصب کنید. Flutter SDK دارای مجموعه‌ای از ابزارها و کتابخانه‌ها برای توسعه برنامه‌های Flutter است. پس از آن متغیرهای فلاتر را تنظیم نمایید تا بتوانید دستورات فلاتر را از هر دایرکتوری اجرا نمایید.

در نهایت با اجرای دستور Flutter doctor تأیید کنید که مراحل نصب به درستی انجام شده است.

Flutter

چگونه از آماده بودن برنامه فلاتر خود برای انتشار مطمئن شویم؟

پیش از انتشار برنامه بهتر است چند کار را انجام دهید.

  1. به‌روزرسانی نسخه برنامه در pubspec.yaml تا از در دسترس قرار داشتن آن توسط کاربران مطمئن شوید.
  2. آزمایش برنامه جهت اطمینان از عملکرد درست آن.
  3. شناسایی مشکلات و خطاها و حذف آن‌ها.
  4. در صورتی که برنامه شما از زبان‌های متعددی پشتیبانی می‌کند پیش از انتشار از ترجمه دقیق آن اطمینان حاصل کنید.

کسب و کاری ایمن با سرور مجازی پویان آی تی

سرور مجازی ارائه شده توسط پویان آی تی با پشتیبانی از سیستم عامل‌های لینوکس و ویندوز و همچنین داشتن ویژگی‌هایی مثل امنیت بالا، قیمت مناسب، سرعت بی نظیر و این دست از موارد در کنار شما و کسب و کار شما است.

ویجت در فلاتر چیست؟

ویجت‌ها از جمله اجزای مهم و اصلی در ایجاد رابط‌های کاربری به‌حساب می‌آیند. به زبانی ساده هرآنچه که شما در برنامه فلاتر می‌بینید ویجت است. این ویجت‌ها در فلاتر به‌گونه‌ای هستند که می‌توان آن‌ها را سفارشی نیز ساخت. فلاتر دو نوع ویجت دارد:

  1. ویجت‌ بی‌حالت که بدون وضعیت داخلی است.
  2. ویجت‌های باحالت که می‌توانند وضعیت داخلی را تغییر دهند.

در فریمورک فلاتر ویجت‌ها حالت سلسله مراتبی دارند به این معنی که هر ویجت می‌تواند شامل چند ویجت دیگر نیز باشد. این امر منجر به انعطاف پذیری بالا در طراحی رابط کاربری می‌شود.

انواع تست فلاتر

تست‌های فلاتر به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند که در اینجا به توضیح درباره هرکدام از آن‌ها می‌پردازیم.

  • تست واحد: این تست به بررسی نتایج بر اساس یک ورودی می‌پردازد و به آن‌ها کمک می‌کند تا بتوانند کدهای قابل آزمایش و نگهداری بنویسند.
  • تست ویجت: که به آن تست مؤلفه نیز گفته می‌شود به تأیید درست بودن نحوه رفتار رابط‌های کاربری در هنگام پاسخگویی به سؤالات و تعاملات آن‌ها می‌پردازد. این نوع تست از یک تست واحد بزرگ‌تر و جامع‌تر است و به یک محیط آزمایشی نیز نیاز دارد.
  • تست یکپارچه سازی: در این نوع از تست‌ها کل برنامه و یا بخش بزرگی از آن مورد آزمایش قرار می‌گیرد. این تست می‌تواند عملکرد برنامه را مورد بررسی قرار داده و یا تأیید و رد کند.

ابزار و کتابخانه‌های فریمورک فلاتر

این فریمورک از مجموعه گسترده‌ای از کتابخانه‌ها استفاده می‌کند که برای مثال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • Provider: ازجمله ابزار برای مدیریت حالت به حساب می‌آید که به شما در مسیر مدیریت برنامه‌ها و همچنین به اشتراک گذاری آن‌ها کمک می‌کند.
  • Firebase: به ارائه مجموعه‌ای از ویژگی‌ها مثل احراز هویت، ذخیره سازی کلود و این دست از موارد می‌پردازد و در ساخت برنامه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • Dio: از جمله کلاینت‌های HTTP برای فریمورک فلاتر و زبان برنامه نویسی دارت است این کلاینت به ارائه APIهای ساده برای درخواست‌های HTTP و پاسخ دهی به آن‌ها می‌پردازد.
  • و…

منابع آموزشی فلاتر

منابع گسترده‌ای برای آموزش فلاتر وجود دارد. مثل

  1. استفاده از مستندات رسمی فلاتر که به صورت یک منبع جامع در اختیار شما قرار خواهند گرفت تا بتوانید صفر تا صد را با این فریمورک را بیاموزید.
  2. آموزش‌های ویدئویی که در فضای مجازی وجود دارد.
  3. تهیه دوره‌های آنلاین یادگیری فلاتر که توسط مربیان تدریس می‌شود.
  4. و….

فراموش نکنید که آموزش این موضوع نیازمند تداوم و تمرین است تا بتوانید مشکلات خود را شناسایی و در راستای برطرف کردن خطاهای خود از آن‌ها استفاده نمایید.

و در آخر

در این محتوا به توضیح درباره فریمورک فلاتر پرداختیم. گفتیم این فریمورک در ساخت برنامه‌های موبایل و وب سایت مورداستفاده قرار می‌گیرد. این فریمورک دارای ویژگی‌ها و مزایای بسیار زیادی است که توسعه دهندگان را به خود جذب می‌کند و محبوبیت بیشتری را به دست خواهد آورد. فلاتر همچنان مسیر رشد و پیشرفت خود را طی می‌کند تا افراد با هر سطح از علم و دانش از مبتدی گرفته تا حرفه‌ای بتوانند از آن استفاده نمایند.

سؤالات متداول

  • هدف از استفاده از فریمورک فلاتر چیست؟

این فریمورک یک توسعه منبع باز است که امکان توسعه نرم افزارهای بین پلتفرمی را فراهم می‌سازد و به شما اجازه می‌دهد تا برنامه‌های بومی را با کیفیتی بالا برای iOS و Android بسازید بدون اینکه لازم باشد به نوشتن کد برای دو برنامه به صورت جداگانه بپردازید.

  • SDK در فلاتر چیست؟

SDK مخفف عبارت (Software Development Kit) است. این چارچوب توسط گوگل و به منظور ساخت اپلیکیشن‌های موبایلی چند پلتفرمی توسعه یافته است. SDK دارای مجموعه‌ای از ابزار و منابع برای ایجاد رابط‌های کاربری برای پلتفرم‌های اندروید و iOS با استفاده از یک پایگاه کد واحد است.

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

گوگل فریم ورک برنامه نویسی