ریدایرکت 301 چیست؟ + تفاوت ریدایرکت 301 و 302
فهرست مطالب
زمانی که شما وب سایت خود را از یک URL به URL دیگری منتقل میکنید بایستی اقدامات لازم را انجام دهید تا بازدیدکنندگان را به مکان مناسب ارسال شوند. این تغییر مسیر به نام ریدایرکت 301 شناخته میشود. در این محتوا قصد داریم تا به توضیح درباره ریدایرکت 301 بپردازیم.
چرا باید از ریدایرکت 301 استفاده کنیم؟
این نوع از ریدایرکت حالتی دائمی دارد و به موتورهای جستجو نشان میدهد که یک صفحه به صورت دائمی به صفحهای دیگر منتقل شده است. از جمله دلایل استفاده از این ریدایرکت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- حفظ ترافیک و رتبه شما: به این شکل که اگر صفحهای به صفحه دیگر منتقل شود این ریدایرکت اعتبار آن صفحه را به صفحه جدید منتقل میکند و ترافیک و رتبه شما حفظ میشود.
- بهبود تجربه کاربری: این انتقال باعث میشود تا فرد با صفحه خالی مواجه نشود و به مقصد فرستاده شود.
- بهبود سئو: درک ساختار جدید سایت و ایندکس صفحات که میتواند سئو وب سایت شما را بهبود بخشد.
- و…
در کل استفاده از این نوع ریدایرکت روشی مؤثر برای مدیریت تغییرات URL و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو و کاربران است.
آیا ریدایرکت ۳۰۱ باعث از دست دادن رتبه در گوگل میشود؟
ببینید در صورتی که ریدایرکت 301 را به درستی انجام دهید مزایای زیادی برای شما به همراه دارد. زمانی که شما تغییر مسیر 301 را اعمال میکنید در صورت تأیید گوگل محبوبیت صفحه قدیمی به صفحه جدید منتقل میشود و مواردی مثل بکلینکها، قدرت سئو و رتبه بندی تاریخی در SERP را به URL جدید منتقل میکند.
در کنار آن 301 منجر به بهبود تجربه کاربری کاربران در صفحه شده و باعث میشود افراد به محتوای شما دسترسی یابند. این امر باعث میشود نرخ پرش کاهش یابد و بر سئو اثر میگذارد. تغییر مسیر به شما اجازه میدهد تا مرجع پیوند را از URL قدیمی به URL جدید منتقل کنید و در نتیجه قدرت سئوی این لینکها حفظ میشود.
در چه زمانی از ریدایرکت 301 استفاده میشود؟
ممکن است برایتان سؤال باشد که در چه مواقعی بایستی از ریدایرکت 301 استفاده کنیم. در اینجا به توضیح این موارد میپردازیم.
- محتوای تکراری: زمانی که صفحات خاصی از وب سایت شما بیش از حد به هم شبیه باشند. این امر به عنوان سئو محتوای تکراری شناخته میشود. این نوع از خطا ممکن است تصادفی رخ دهد. گوگل نسبت به این صفحات بسیار سختگیر است و ارزش افزودهای ایجاد نمیکند. برای جلوگیری از این رخداد پیشنهاد میکنم از بین صفحه A و صفحه B که دارای محتوای مشابه هستند ریدایرکت 301 استفاده کنید.
- بک لینک جمعآوری کنید: ببینید برخی از وب سایتها دارای بک لینکهایی هستند که به صفحه 404 اشاره میکنند. این نوع از بک لینکها میتوانند سئو وب سایت شما را با مشکل مواجه کنند. با استفاده از ریدایرکت 301 در این صفحه میتوانید مرجع بک لینک را به یک صفحه فعال در سایت خود هدایت کنید و در نتیجه از قدرت سئو آن بهرهمند شوید. شما با استفاده از ابزاری مثل Ahrefs، میتوانید تمام بک لینکهایی که به صفحه 404 در سایت شما اشاره میکنند را شناسایی کنید.
- تغییر نام دامنه: در صورتی که قصد تغییر دامنه دارید باید از طریق 301، URLهای خود را از آدرس قدیمی به جدید منتقل کنید.
در صورتی که به دنبال سرور مجازی با عملکرد قوی و قیمت مناسب هستید و میخواهید بر منابع سرور خود کنترل داشته باشید پیشنهاد ما به شما تهیه سرویسهای میزبانی وب پویان آی تی است. برای مشاوره رایگان و اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.
تفاوت بین ریدایرکت 301 و 302 چیست؟
هر دو نوع ریدایرکتها برای هدایت کاربران و موتورهای جستجو از آدرسی به آدرسی دیگر استفاده میشوند؛ ولی هرکدام از آنها دارای کاربردها و تأثیرات خاص خود هستند. در این جا به توضیح درباره تفاوت میان این دو میپردازیم.
- ریدایرکت 301: این از تغییر مسیرها نشان میدهد یک صفحه به شکل دائمی به آدرسی جدید منتقل شده است. همچنین نشان میدهد لینک قدیمی باید حذف و لینک جدید جای آن ایندکس گردد. این نوع از ریدایرکتها بیشترین میزان اعتبار را از لینک قدیمی به جدید منتقل میکنند.
- ریدایرکت 302: در این نوع از ریدایرکت صفحه به شکل موقت به آدرسی جدید منتقل شده است و ممکن است در آینده به آن صفحه بازگردد. از این نوع تغییر مسیر در صورتی که انتقال موقت است استفاده میشود.
به زبانی ساده
- ریدایرکت 301: برای انتقال دائمی و حفظ اعتبار SEO.
- ریدایرکت 302: برای انتقال موقت که قرار است در آینده به حالت اولیه بازگردد.
نکات مهم برای استفاده صحیح از ریدایرکت 301
در صورتی که شما از ریدایرکت 301 به درستی استفاده کنید. این امر میتواند منجر به بهبود تجربه کاربری و رتبه شما در موتورهای جستجو گردد. برخی از نکات در این زمینه به شرح زیر است.
- از ریدایرکت 301 در زمان درست استفاده کنید: به این معنا که مثلاً زمانی از این ریدایرکت استفاده کنید که به دنبال انتقال دامنه هستید، ساختار URL شما تغییر میکند یا میخواهید صفحهای را حذف و محتوای آن را به صفحهای دیگر منتقل کنید.
- سئو خود را بهبود بخشید: شما با استفاده از ریدایرکت 301 میتوانید به موتورهای جستجو بگویید صفحه قدیمی به صفحه جدید منتقل شده است. پس اعتبار را به صفحه جدید منتقل کنید.
- بررسی کنید. پس از آن که تغییر مسیر 301 را اعمال کردید بررسی کنید که لینکها به درستی کار میکنند و کاربر را به صفحه درستی منتقل میکنند. در کنار آن از ابزار تحلیلی وب مثل مانند Google Analytics استفاده کنید تا مطمئن شوید هیچ مشکلی در مسیر هدایت کاربران و موتورهای جستجو به صفحات جدید وجود ندارد.
- از ابزارهای درست استفاده کنید: از مواردی مثل ابزارهای مدیریت وبسرور مانند فایل `.htaccess` در سرورهای Apache، تنظیمات Nginx، یا تنظیمات وبسرور IIS استفاده کنید تا ریدایرکت 301 را به درستی پیکربندی کنید.
- از سایت مپ استفاده کنید: به روزرسانی سایت مپها و دسترسی به URLهای جدید در راستای شناسایی سریعتر تغییرات.
- و…
با رعایت این نکات، میتوانید از ریدایرکت 301 به شکلی کارآمد استفاده کنید و همواره تجربه کاربری مثبت و رتبهبندی بالای سایت خود را حفظ نمایید.
و در آخر
در این مقاله نگاهی کلی به ریدایرکت 301 داشتیم که یکی از انواع تغییر مسیرهاست که صفحه را به طور دائمی منتقل میکند. استفاده از این ریدایرکت مزایای زیادی دارد که برای مثال میتوان به حفظ رتبه شما در گوگل، بهبود تجربه کاربری، مدیریت تغییرات سایت و این دست از موارد اشاره کرد.
سؤالات متداول
چرا از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده میشود؟
از این نوع ریدایرکت برای انتقال وب سایت به دامنه جدید بدون از دست دادن رتبه در گوگل استفاده میشود.
آیا ریدایرکت ۳۰۱ بر رتبه بندی سئو اثر دارد؟
بله در حالت کلی این ریدایرکت در تلاش است تا بیشتر ارزش صفحه اصلی را منتقل کند؛ ولی طبیعتاً اندکی کاهش رتبه ممکن است پیش بیاید که امری طبیعی است و بهمرورزمان بهتر میشود.
منابع
- https://www.keyweo.com/en/seo/glossary/301-redirect/
به این مقاله امتیاز دهید!
میانگین امتیاز 4.8 / 5. تعداد رأی ها : 4
هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!
اولین دیدگاه را اضافه کنید.