نگهداری وب سایت

0 تا 100 هزینه های نگهداری وب سایت

فهرست مطالب

برای راه اندازی و مدیریت وب سایت مسیر طول و درازی را باید طی کرد. این مسیر از طراحی و راه اندازی اولیه آن شروع و تا به‌روزرسانی‌های مستمر آن ادامه دارد. نگهداری وب سایت عبارت است از مجموعه‌ای از فعالیت‌ها که هدف آن حفظ عملکرد، ارائه امنیت بالا، بهبود تجربه کاربری و خیلی موارد دیگر است. هرکدام از این فعالیت‌ها هزینه‌های به خصوص خود را دارند. این محتوا به بررسی هزینه‌های نگهداری وب سایت می‌پردازد.

نگهداری وب سایت چیست؟

همان‌طور که می‌دانید وب سایت‌ها بنا بر هدفی خاص طراحی می‌شوند. برخی از این وب سایت‌ها به دنبال فروش محصول‌اند، برخی اطلاعات ارائه می‌دهند و غیره. برای اینکه وب سایت شما به نتیجه دلخواه خود برسد بایستی از آن نگهداری کنید. نگهداری وب سایت عبارت است از به روز نگه‌داشتن وب سایت‌ها، تعمیر آن‌ها و همچنین بررسی اینکه آیا پیوندهای سایت شما به درستی عمل می‌کنند یا نه.

مزایای نگهداری وب سایت

  1. بهبود امنیت سایت شما: نگهداری از وب سایت با به‌روزرسانی‌های پیوسته از سایت شما در برابر حملات مختلف محافظت می‌کند و اطلاعات شما را ایمن نگه می‌دارد.
  2. افزایش سرعت: بهینه سازی‌های وب سایت از کاهش حجم تصاویر گرفته تا بهینه سازی کدها و خیلی چیزهای دیگر می‌تواند سرعت بارگذاری صفحات وب سایت شما را افزایش و در کنار بهبود تجربه کاربری، رتبه سایت شما را نیز بهبود بخشد.
  3. سئو: وب سایت‌هایی که به صورت منظم به‌روزرسانی می‌شوند رتبه بهتری را در موتورهای جستجو به دست خواهند آورد. همچنین ترافیک بیشتری را نیز جذب می‌کنند.
  4. افزایش اعتبار: هرچه شهرت شما بیشتر باشد طبیعتاً در جلب اعتماد کاربران قوی‌تر عمل خواهید کرد. به‌روزرسانی‌ها، تولید محتوای مناسب و خیلی موارد دیگر در این زمینه مؤثرند.

در مجموع، نگهداری وب سایت یک سرمایه‌گذاری بلندمدت است که می‌تواند ارزش قابل توجهی برای کسب و کارها ایجاد کند.

کارهایی که باید برای نگهداری وب سایت خود انجام دهید

هدف از نگهداری وب سایت این است که شما بتوانید از عملکرد مناسب، امنیت و خیلی چیزهای دیگر مطمئن شوید. برای نگهداری از وب سایت کارهای زیادی می‌توان انجام داد. در اینجا به توضیح درباره برخی از این موارد می‌پردازیم:

  • آپدیت محتوا: اینکه شما محتواهای در سایت و وبلاگ خود را پیوسته به‌روزرسانی کنید تا اطلاعات دقیق و معتبر باشند. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله اهمیت آپدیت محتوا + تکنیک های آپدیت محتوا مراجعه کنید.)
  • موارد امنیتی: انجام به‌روزرسانی‌ها و اصلاحات امنیتی برای محافظت از وب سایت شما در برابر تهدیدات امنیتی
  • بکاپ گیری و بازیابی: اینکه شما از داده‌های خود به صورت منظم نسخه بکاپ تهیه کنید از اهمیت زیادی برخوردار است. این موضوع باعث می‌شود تا در صورت بروز هرگونه مشکل و یا از دست دادن داده‌ها وب سایت شما به حالت ابتدایی بازگردد.
  • برطرف کردن اشکالات: در صورتی که هرگونه مشکل و یا خطایی در عملکرد وب سایت شما مشاهده شد آن را برطرف کنید. این مشکلات می‌توانند شامل مواردی مثل مشکلات نمایشگر و این دست از موارد باشند که روی تجربه کاربر اثر دارند.
  • بهینه سازی عملکرد: شما می‌توانید با نظارت بر زمان بارگذاری، سرعت صفحه و سایر موارد عملکرد وب سایت خود را بهینه سازی کنید و در سرعت تغییرات چشم گیری را ایجاد کنید.
  • تجربه کاربری مناسب در دستگاه‌های مختلف: چک کنید که سایت شما برای تلفن همراه نیز مناسب باشد و اندازه‌ها را به شکل مناسبی ارائه دهد.
  • سئو: از استراتژی‌های سئو برای حفظ و بهبود رتبه خود استفاده کنید. اقداماتی مثل به‌روزرسانی متاتگ‌ها، بهینه سازی محتوا و… در این دسته بندی قرار دارند.
  • به‌روزرسانی نرم افزارها: نرم‌افزارهای مرتبط با وب سایت را به روز نگه دارید و از آخرین ویژگی‌ها بهره‌مند شوید.
  • UX: به دنبال این باشید که تجربه کاربری کاربرانتان را بهبود بخشید. این کار می‌تواند منجر به افزایش تعداد بازدیدکنندگان شما نیز شود.
  • نظارت: داشتن نظارت در کنار تجزیه و تحلیل وب سایت می‌تواند اطلاعات زیادی را درباره نحوه رفتار کاربران در اختیار شما بگذارد.
  • قانونمند باشید: هم راستایی وب سایت شما با الزامات قانونی مثل سیاست‌های حریم خصوصی و غیره.
  • یکپارچه سازی رسانه‌های اجتماعی: اتصال وب سایتتان به دیگر پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی.
responsive website

تعمیر و نگهداری وب سایت چند وقت یکبار باید انجام شود؟

  1. روزانه: در این حالت باید عملکرد وب سایت به صورت روزانه بررسی شود تا ببینیم آیا مشکلی در دسترسی به وب سایت وجود دارد یا نه. در کنار آن اگر سایت شما به‌روزرسانی محتوا نیاز دارد این کار باید روزانه انجام شود.
  2. هفتگی: بررسی اینکه آیا از وب سایت شما بکاپ گیری‌ها به صورت منظم گرفته می‌شود یا نه. این بکاپ گیری باعث می‌شود در صورت بروز مشکل بتوانید وب سایت را بازگردانی کنید. در کنار آن بررسی لینک‌های خراب، اصلاح آن‌ها و به‌روزرسانی سیستم و افزونه‌ها را انجام دهید.
  3. ماهانه: این کار با هدف بررسی سرعت وب سایت، جایگاه آن در موتورهای جستجو، شناسایی تهدیدها و موارد امنیتی و این دست از موارد صورت می‌گیرد.
  4. سالانه: بررسی نیازهای کاربران و تغییر در طراحی وب سایت در صورت نیاز. همچنین تغییر در استراتژی‌های محتوای وب سایت بر اساس تغییرات بازار.

در کل پاسخ به این سؤال به عوامل متعددی مثل اندازه، پیچیدگی و حتی میزان دفعات به‌روزرسانی وب سایتتان بستگی دارد. اما به طور کلی تعمیرات وب سایت شما بایستی حداقل یکبار در ماه انجام شود. این مسئله باعث می‌شود تا وب سایت شما همیشه به درستی کار کنند و به روز باشد.

عوامل مؤثر بر هزینه‌های نگهداری وب سایت

هزینه نگهداری وب سایت شما به عوامل متعددی بستگی دارد. مثلاً

  • نوع وب سایت: وب سایت‌ها انواع زیادی دارند. مثلاً یک وب سایت می‌تواند شخصی باشد یا تجاری یا هر نوع دیگری. طبیعتاً وب سایت‌های مختلف نیازهای مختلفی دارند. این موضوع می‌تواند روی هزینه‌های آن‌ها مؤثر باشد.
  • میزان بازدید: هرچه میزان بازدیدهای وب سایت شما بیشتر باشد، نیاز به منابع نیز بیشتر می‌شود. این مسئله می‌تواند روی هزینه نگهداری آن‌ها نقش داشته باشد.
  • نوع هاست: هاست‌ها انواع مختلفی دارند که هر کدام از آن‌ها هزینه‌های متفاوتی دارند. مثلاً اگر شما از هاست‌های اشتراکی استفاده کنید هزینه کمتری را نسبت به هاست اختصاصی پرداخت می‌کنید.
  • دامنه: دامنه همان آدرسی است که کاربر را به وب سایت شما می‌رساند. شما می‌توانید دامنه مدنظر خود را انتخاب و آن را در اختیار داشته باشید.
  • طراحی سایت: برای این موضوع هزینه‌ها به عوامل متعددی بستگی دارند مثل تعداد صفحات، داشتن طرح‌های سفارشی، پاسخگویی در دستگاه‌های مختلف و خیلی موارد دیگر.
تولید محتوا
  • تولید محتوا: داشتن محتوای حرفه‌ای و درخشان می‌تواند وب سایت شما را چند سر و گردن از دیگر رقبا بالاتر نگه دارد. پس داشتن نیروی حرفه‌ای در تولید محتوا مسئله‌ای است که نمی‌توان از آن چشم پوشی کرد.
  • میزان خدمات ارائه شده: نوع خدمات ارائه شده و همچنین میزان آن نیز در این زمینه مؤثر است و می‌تواند منجر به افزایش هزینه‌ها شود.
  • بهینه سازی وب سایت: اینکه سایت شما در جایگاه مناسبی در موتورهای جستجو قرار گیرد و شما را به نتایج دلخواهتان نزدیک‌تر سازد مسئله‌ای مهم است. این مقوله نیازمند نیروی متخصص در این زمینه است.
  • پشتیبانی سایت: داشتن پشتیبانی حرفه‌ای می‌تواند وب سایت شما را از خطرات زیادی ایمن سازد و در کنار آن پاسخگوی نیازها و سؤالات دیگر کاربران باشد.
  • و…

اگر به دنبال راه اندازی وب سایت خود هستید پیشنهاد ما به شما استفاده از هاست‌های پویان آی تی با قیمت مناسب است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.

و در آخر

شاید در ابتدا این هزینه‌ها شما را از ادامه مسیرتان باز دارد. ولی اگر وب سایت شما بتواند برای شما منبعی برای کسب درآمد باشد این هزینه کردن مفید است. به قول جناب مولانا «گنجی که طلب کردی ویرانه در اوست / اندر پس رنج، راحت جانانه در اوست» پس شما به جای اینکه هزینه‌های گزافی را برای مواردی بپردازید که بازدهی کافی ندارد می‌توانید با یک وب سایت خوب سرمایه خود را چندبرابر کنید. این امر می‌تواند کسب و کار شما را رونق دهد و یک سرمایه گذاری هدفمند است.

سؤالات متداول

  • چرا نگهداری وب سایت ضروری است؟

نگهداری وب سایت بنا بر دلایل متعدد مسئله‌ای مهم و ضروری محسوب می‌شود. مهم‌ترین آن این است که باعث می‌شود وب سایت شما به درستی کار کند. در کنار آن موارد دیگری نیز وجود دارد مثل به روز نگه داشتن وب سایت، اطمینان از عملکرد مناسب آن و اینکه کاربران یک تجربه کاربری خوبی را تجربه می‌کنند.

  • چه نکات مهمی را باید در نگهداری وب سایت در نظر داشت؟

  1. انجام به‌روزرسانی‌های امنیتی به محض در دسترس قرارگرفتن
  2. پشتیبان گیری از داده‌ها و اطلاعات
  3. نظارت کامل بر عملکرد وب سایت و اطمینان از انجام کارها به شکل مناسب
  4. به روزرسانی محتواهای قدیمی در کنار همگامی با نیازهای کاربران

منابع

  • https://mailchimp.com/resources/website-maintenance/
  • https://www.wix.com/blog/website-maintenance

به این مقاله امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی ها : 0

هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!

اشتراک گذاری اشتراک گذاری در تلگرام اشتراک گذاری در لینکدین اشتراک گذاری در ایکس کپی کردن لینک پست

و در ادامه بخوانید

اولین دیدگاه را اضافه کنید.

برچسب ها

دامنه هاست وب سایت سئو