SDK چیست + چگونه از SDK استفاده کنیم؟
SDK عبارت است از مجموعهای از ابزارهایی که در راستای ایجاد کد روی پلتفرم، سیستم عامل یا زبان برنامه نویسی و این دست از موارد استفاده میشود. SDK هرآنچه را که شما برای توسعه و اجرای نرم افزار احتیاج دارید در اختیارتان میگذارد. همچنین دارای منابع وسیع و گستردهای است که توسعه برنامهها را سرعت میدهند.
مزایای SDK
بهره گیری از SDK مزایای زیادی را در توسعه در اختیار شما و دیگر توسعه دهندگان قرار میدهند تا بتوانند برنامههایی مناسب ایجاد کنند. برخی از این مزایا به شرح زیر هستند.
- توسعه پذیری: به این معنا که با ارائه مؤلفهها و کتابخانههای از پیش ساخته شده به شما کمک میکنند تا روند توسعه را کارآمدتر سازید. در کنار آن در زمان شما برای کدنویسی و برطرف کردن اشکالات صرفه جویی میکنند.
- استقرار سریع: با ارائه ابزار گوناگون به توسعه دهندگان کمک میکند تا بتوانند برنامهها را به سرعت ایجاد و آنها را ترکیب کنند. SDK از پلتفرمهای متعدد پشتیبانی میکند و به توسعه دهندگان اجازه میدهد تا در چندین دستگاه یا سیستم عامل قرار گیرند.
- یکپارچگی: ارائه ماژولها، بستهها و ابزار از پیش ساخته شده که در ساخت، آزمایش و استقرار برنامهها مورد استفاده قرار میگیرد. این یکپارچگی روند توسعه، آزمایش و ادغام با سایر سیستمها و خدمات، نمونههای کد و آموزشها، ابزارهای اشکال زدایی و کتابخانههای کد را ساده میکنند.
- مقرون به صرفه بودن: SDK با ارائه کتابخانهها و ابزار از پیش ساخته شده به توسعه دهندگان کمک میکند تا ویژگیها و عملکردها را ایجاد و در زمان و هزینهها صرفه جویی کنند.
کاربرد SDK
Software Development Kit کاربردهای زیادی دارد که برخی از این کاربردها به شرح زیر هستند.
- توسعه برنامههای تلفن همراه: از آنجایی که SDK ابزارها و کتابخانهها و منابع زیادی را در اختیار توسعه دهندگان قرار میدهند برای توسعه برنامههای تلفن همراه گزینهای مناسب محسوب میشود. شما با استفاده از Software Development Kit میتوانید به بررسی اشکالات، نظارت بر برنامه و بهبود عملکرد برنامه بپردازید.
- توسعه وب: ارائه مواردی مثل HTML، CSS، و جاوا اسکریپت. همچنین منابع پشتیبان مانند پایگاههای داده، زبانهای برنامه نویسی سمت سرور، چارچوبها و APIها برای بخش فرانت وب سایتها.
- اینترنت اشیا (IoT): استفاده از SDK برای ایجاد برنامههای اینترنت اشیا که به توسعه دهندگان کمک میکند تا به نظارت، جمعآوری و تجزیه و تحلیل دادهها بپردازند.
- و…
چه ابزارهایی در SDK وجود دارند؟
ابزارهای مختلف و متعددی در کیتهای توسعه نرم افزار وجود دارند. برخی از این ابزار به شرح زیر هستند.
- کتابخانه API: این نوع از کتابخانهها دارای مجموعهای از کدهای نوشته شده در یک زبان برنامه نویسی هستند. به وسیله کتابخانه API شما میتوانید به ویژگیهای خاص، برنامههای نرم افزاری و یا سیستم عاملها دسترسی یابید.
- Debuggerها: اشکال زداها خطاهایی که در کدهای نرم افزاری هست را شناسایی و آنها را اصلاح میکنند و به شما کمک میکنند تا به بخشهای داخلی برنامههای نرم افزاری دسترسی پیدا کنید و کدها را با دقت بررسی و در صورت لزوم اصلاح نمایید.
- Compilerها و Interpreterها: کدهای نوشته شده در زبان برنامه نویسی را به کدهای خوانا برای ماشینها تبدیل میکنند. به صورت جزئیتر Compilerها برنامههای اجرایی را تولید و Interpreterها برنامهها را اجرا میکنند.
- Profilerها: به تجزیه و تحلیل عملکرد برنامهها میپردازند و با جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل آنها بخشهایی که نیاز به بهینه سازی دارند و یا ممکن است مشکلاتی رخ داده را شناسایی میکنند.
- محیط توسعه یکپارچه (IDE): ارائه ابزارهای ضروری به توسعه دهندگان در راستای نوشتن، آزمایش و اشکال زدایی.
هنگام انتخاب SDK چه مواردی را باید در نظر گرفت؟
برای داشتن یک انتخاب مناسب شما بایستی مواردی را در نظر بگیرید تا سرعت برنامه شما حفظ و در کنار آن اقدامات امنیتی لازم برای محافظت از دادهها لحاظ شود. مثلاً
- بررسی کنید که توافقنامه مجوز SDK بتواند همه موارد لازم را پوشش دهد و محدودیتی در استفاده و یا توزیع برنامهها نداشته باشد.
- اینکه SDK از منابع مجاز بوده باشد و کد مخرب نداشته باشد.
- سازگاری لازم با زیرساختهای برنامه شما را داشته باشد و با همه دستگاههایی که قصد پشتیبانی از آنها را دارید، سازگار باشد.
- استفاده آن آسان باشد. به این معنا که نیاز نباشد برنامه نویسان زمان زیادی را برای یافتن نحوه عملکرد SDK صرف کنند.
- مقیاس پذیر باشد و بتواند به نیازهای رو به رشد افراد پاسخ دهد.
- یکپارچگی آسان و سریعی داشته باشد.
نحوه استفاده از SDK
برای استفاده از کیت توسعه نرم افزار در مرحله نخست بایستی SDK را از سایت رسمی یا منابع معتبر دانلود و آن را روی سیستم خود نصب کنید. پس از آن محیط توسعه مناسب با SDK خود را نصب کنید. اغلب SDKها با محیطهای توسعه بهتر کار میکنند. در نهایت با استفاده از IDE یا ابزارهای موجود در SDK، یک پروژه جدید ایجاد کنید.
شما میتوانید از ابزارها و کتابخانههای مختلفی برای پروژه خود استفاده نمایید. sdk به شما کمک میکند تا پروژه خود را پس از ساخت اجرا کنید و از عملکرد درست آن مطمئن شوید. در کنار آن میتوانید از ابزارهای اشکال زدایی استفاده کنید تا مشکلات را شناسایی و برطرف سازید. در کنار آن وجود منابع و مستندات جامع به شما کمک میکند تا در صورت بروز مشکل و یا داشتن سؤال به پاسخ آنها در سریعترین زمان دسترسی یابید.
آیا همه SDKها در دسترس عموم قرار دارند؟
در پاسخ به این سؤال باید گفت SDKها انواع مختلفی دارند که شما میتوانید بسته به نوع نیاز خود گزینه مطلوب را انتخاب و در محیط توسعه نصب نمایید. ولی متأسفانه برخی از SDKها به علت تحریم در دسترس افراد قرار ندارند. حال راه چاره چیست؟ استفاده از آی پی سرورهای سرور مجازی خارج از کشور و میزبانی وب به شما کمک میکنند تا بتوانید برنامه دلخواه خود را در محیط توسعه به اجرا در بیاورید.
پویان آی تی با ارائه سرویسهای سرور مجازی خارج از کشور و همچنین میزبانی وب حرفهای به شما کمک میکند تا از تحریمها عبور کنید و بتوانید SDK دلخواه خود را انتخاب و از آن استفاده کنید.
تفاوت بین SDK و API
API عبارت است مجموعهای از پروتکلها که این امکان را برای شما فراهم میآورد تا با هم ارتباط برقرار نمایند. APIها یک واسطه هستند و به برنامهها اجازه میدهند تا از قابلیتهای هم استفاده کنند بی آنکه به جزئیات داخلی هم کاری داشته باشند. SDK (کیت توسعه نرمافزار) نیز عبارت است از مجموعهای از ابزارها، کتابخانهها، اسناد و نمونههای کد است که به توسعهدهندگان کمک میکند تا برنامههای نرمافزاری برای یک پلتفرم خاص ایجاد کنند.
تفاوت میان این دو مورد در این است که API فقط یک رابط برای دسترسی به قابلیتهای نرمافزار دیگر فراهم میکند، در حالی که SDK یک مجموعه کامل از ابزارها و منابع برای توسعه نرمافزار را شامل میشود. SDK ممکن است شامل APIها باشد، اما API به تنهایی یک رابط است و شامل ابزارها و محیطهای توسعه مانند کامپایلر و دیباگر نیست. از API برای ارتباط و تعامل بین نرمافزارها استفاده میشود، در حالی که SDK برای ایجاد نرمافزارهای جدید برای یک پلتفرم خاص مورد استفاده قرار میگیرد.
تفاوت بین JDK و SDK
JDK (Java Development Kit) و SDK (Software Development Kit) هر دو ابزارهای توسعه نرمافزاری هستند. SDK عبارت است از مجموعهای از ابزار و کتابخانهها که به توسعه دهندگان کمک میکند تا برنامههای کاربردی را روی یک پلتفرم خاص توسعه دهند. JDK یک نوع از SDK است که برای توسعه نرمافزارهای جاوا طراحی شده است و شامل ابزارها و کتابخانههای مورد نیاز برای نوشتن، کامپایل، و اجرای برنامههای جاوا است.
و در آخر
SDK عبارت است از مجموعهای از ابزار و کتابخانهها که به شما و دیگر برنامه نویسان و توسعه دهندگان کمک میکند تا بتوانند برنامهها و نرم افزارهای جدید ایجاد نمایند. این کیتهای توسعه نرم افزار شامل مستندات، کدهای نمونه، ابزارهای دیباگ و APIها هستند که تعامل با سیستمعامل یا پلتفرم خاصی را ساده میکنند.
به بیانی سادهتر SDKها فرایند توسعه را آسانتر میسازند و امکانات گستردهتری را برای ایجاد و بهبود نرم افزارها در اختیار شما قرار میدهند.
سؤالات متداول
SDK از چه اجزایی تشکیل شده است؟
SDKها شامل مجموعهای از کتابخانهها و API ها، ابزارهای توسعه، مستندات، نمونه کدها و ابزارهای پیکربندی هستند که از هر کدام از آنها برای اهدافی خاص استفاده میشود.
استفاده از کیتهای توسعه نرم افزاری چه مزایایی دارد؟
شما با استفاده از این کیتها میتوانید در زمان و هزینه خود صرفه جویی کنید. از هماهنگی نرم افزار با استانداردها و پلتفرم مطمئن شوید و کیفیت و امنیت خوبی را تجربه نمایید.
منابع
- https://aws.amazon.com/what-is/sdk/
- https://www.techtarget.com/whatis/definition/software-developers-kit-SDK
به این مقاله امتیاز دهید!
میانگین امتیاز 4.9 / 5. تعداد رأی ها : 7
هنوز هیچ رأیی داده نشده. اولین نفر باشید!
اولین دیدگاه را اضافه کنید.